رهبر انقلاب: رقص شمشير جاهليت مدرن در کنار جاهليت قبيلگي را هجو کنيد
در شام ميلاد کريم اهلبيت حضرت امام حسن مجتبي عليهالسلام، جمعي از اهالي فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسي و شاعران جوان و پيشکسوت کشور و تعدادي از شاعران از کشورهاي هندوستان، افغانستان و ترکيه با حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار کردند. حضرت آيت الله خامنهاي در اين ديدار با ابراز خرسندي […]
در شام ميلاد کريم اهلبيت حضرت امام حسن مجتبي عليهالسلام، جمعي از اهالي فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسي و شاعران جوان و پيشکسوت کشور و تعدادي از شاعران از کشورهاي هندوستان، افغانستان و ترکيه با حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار کردند.
حضرت آيت الله خامنهاي در اين ديدار با ابراز خرسندي از حرکت رو به رشد و پيشرونده شعر کشور، شعر را يک «ثروت ملي» خواندند و افزودند: از اول انقلاب، تلاشهايي براي جهت دادن به شعر در مسير اهدافي غير از اهداف انقلاب وجود داشت و اين تلاشها همچنان وجود دارد.
رهبر انقلاب اسلامي، جريان غالب شعر در دوره پيش از انقلاب اسلامي را در خدمت مفاهيمي غير از «آگاهي و بيداري ملي» دانستند و گفتند: در محيط ادبي آنروز، اغلب افرادي که مدعي نوگرايي و نوانديشي بودند، هيچ خدمتي به پيشرفت کشور و تجدد واقعي و صحيح نميکردند.
ايشان، پيروزي انقلاب اسلامي را آغاز دوران جديدِ شعري، و ورود جوانان و شاعران با انگيزه به سرودن «شعر بصيرتافزا و در خدمت اهداف کشور» دانستند و افزودند: دايره اين نوع شاعران روز به روز گستردهتر شد و امروز خوشبختانه، غلبه با اشعار منطبق با اهداف مذهبي و انقلابي، و رو به رشد و پيشرفت است.
حضرت آيت الله خامنهاي، «توقف و تصور رسيدن به ايستگاه آخر» را همچون سمّي مهلک براي شاعران خواندند و خاطرنشان کردند: درخت شعر کشور، استعداد و ظرفيت بسيار بيشتري براي شکوفايي و بالندگي دارد و بايد در «مضمونيابي، پيشرفت الفاظ و انتقال مفاهيم روز»، تلاش و دقت بيشتري شود.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ضعف موجود در گزارش حوادث کشور و احوال شخصيتهاي ملي، ايرانيها را در اين خصوص دچار تنبلي و کوتاهي دانستند و گفتند: امام بزرگوار ما شخصيتي درجه يک است که دوست و دشمن به عظمت او اعتراف دارند، اما تاکنون چند کتاب درباره اين شخصيت عظيم نوشته شده است؟
ايشان، حوادث سوريه و مدافعان حرم و قضاياي مهم عراق را درخور سرودن صدها و هزاران شعر دانستند و افزودند: بسياري از مردم از اينکه امريکاييها در عراق چه هدفي داشتند و چگونه سرشان به سنگ خورد اطلاع ندارند، اما اين قضيه، بسيار مهم و نيازمند تبيين است که چگونه «عراقِ صدّام» به «عراقِ شهيد حکيم» تبديل شد؟
حضرت آيت الله خامنهاي، شاعران را به «منظومهسازي» از موضوعات و همچنين سرودن در رشته «هجو» از برخي مسائل عجيب دنياي امروز توصيه کردند و گفتند: پيامبر اکرم(ص) به يکي از شاعران از صحابه خود دستور دادند که مشرکان را هجو کند و امروز نيز مواردي همچون رقص شمشير «جاهليت مدرن» در کنار «جاهليت قبيلگي» يا قرار گرفتن دولتي همچون عربستان سعودي در کميسيون حقوق بشر سازمان ملل، مسائلي است که بهجدّ، جاي هجو دارند.
در اين ديدار، ۳۰ نفر از شاعران، اشعار خود را در حضور رهبر انقلاب اسلامي قرائت کردند.
همچنين شاعران نماز مغرب و عشا را به امامت رهبر انقلاب اسلامي اقامه و روزه خود را همراه با ايشان افطار کردند.