کشور

برای دفاع از سردار سلیمانی، باید امنیت ایران را حفظ کرد

برای دفاع از سردار سلیمانی، باید امنیت ایران را حفظ کرد

قاسم محبعلی، کارشناس روابط بین‌­الملل:

تحول خطرناکی رخ‌ داده است که اگر مدیریت نشود، می‌تواند به جنگ منجر شود. جنگ نیز برای همه طرف‌ها چه ایران، چه آمریکا و چه عراق باشد، زیان‌بار است.

عراق یک جامعه چند پارچه است. یک‌طرف آن کردها هستند و اصول خودمختار خودشان را دارند؛ سوی دیگر اهل سنت هستند که با سیاست‌های آمریکا و ایران موافق نیستند، در جامعه شیعه هم چندگانگی وجود دارد.

در روابط بین‌الملل مسائلی داریم که جوانب حقوقی دارند، اما مسائل دیگر، بر پایه قدرت استوار است نه بر پایه حقوق! مثلاً شما کجا می‌خواهید علیه آمریکا اقدام کنید؟ شورای امنیت؟ آمریکا در شورای امنیت حق وتو دارد و این اجازه نمی‌دهد که قطعنامه‌ای علیه‌اش صادر شود.

ممکن است قصد ترامپ از ترور سردار سلیمانی، اقدامی موردی بوده باشد و اقدامی برای شروع جنگ نباشد. ما هنوز این موضوع را نمی‌دانیم. اما اگر اقدامات، سلسله‌وار ادامه پیدا کند ممکن است به یک جنگ ناخواسته برسند /ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا