رفتن به بالا
جستجوی ساده جستجوی پیشرفته


سازمان بهداشت جهانی شیرین‌کننده نوشابه‌های رژیمی را به‌عنوان یک ماده «احتمالاً سرطان‌زا» طبقه‌بندی کرد

سازمان بهداشت جهانی شیرین‌کننده نوشابه‌های رژیمی را به‌عنوان یک ماده «احتمالاً سرطان‌زا» طبقه‌بندی کرد سازمان بهداشت جهانی حالا شیرین‌کننده مصنوعی آسپارتام را یک ماده احتمالاً سرطان‌زا می‌داند، البته به گفته مرکز تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی (IARC)، این تصمیم طبق شواهد محدود گرفته شده و تحقیقات بیشتری نیاز است و مصرف آسپارتام در سطح مورد […]

سازمان بهداشت جهانی شیرین‌کننده نوشابه‌های رژیمی را به‌عنوان یک ماده «احتمالاً سرطان‌زا» طبقه‌بندی کرد

سازمان بهداشت جهانی حالا شیرین‌کننده مصنوعی آسپارتام را یک ماده احتمالاً سرطان‌زا می‌داند، البته به گفته مرکز تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی (IARC)، این تصمیم طبق شواهد محدود گرفته شده و تحقیقات بیشتری نیاز است و مصرف آسپارتام در سطح مورد توافق قبلی، همچنان بی‌خطر است.

مرکز تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی پس از بررسی سه پژوهش بزرگ، یک ارتباط احتمالی میان آسپارتام و نوعی از سرطان کبد به نام «کارسینوم هپاتوسلولار» را شناسایی کرده است. هرچند به گفته یکی از مقامات IARC، این تحقیقات می‌توانند نقص‌هایی داشته باشند.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تصمیم IARC را قبول ندارد. FDA در ۲۰۲۱ شواهد یکسان با IARC را مورد بررسی قرار داد و در آن نقص‌های قابل‌توجهی را شناسایی کرد. کمیته مشترک تخصصی افزودنی‌های غذایی (JECFA) هم شواهد فعلی برای ارتباط میان آسپارتام و بروز سرطان را قانع‌کننده نمی‌داند /دیجیاتو