تکنولوژی فوق پیشرفته «اندام روی تراشه» که دنیای داروها را متحول خواهد کرد
در گذشته ای نه چندان دور این موضوع امری امکان ناپذیر و دور از ذهن تصور می شد: تست های زیست درمانی بدون خطر روی اندام های زنده انسان. اما تکنولوژی جدید «اندام ها بر روی تراشه ها» می تواند کبد، مغز، ریه ها، روده ها و دیگر اعضای بدن را روی تراشه ای به […]
در گذشته ای نه چندان دور این موضوع امری امکان ناپذیر و دور از ذهن تصور می شد: تست های زیست درمانی بدون خطر روی اندام های زنده انسان. اما تکنولوژی جدید «اندام ها بر روی تراشه ها» می تواند کبد، مغز، ریه ها، روده ها و دیگر اعضای بدن را روی تراشه ای به اندازه ی یک حافظه یو اس بی شبیه سازی کند که ابعادی در حدود ۳۵ میلی متر طول و ۱۵ میلی متر عرض دارد. قبلاً دانشمندان از این روش های تستی زیست درمانی تنها بر روی حیوانات استفاده می کردند که عموماً قابل تعمیم به انسان نبود یا در محیط های کشت آزمایشگاهی انجام می گرفت که به سلول ها اجازه نمی داد آن طور که در بدن انسان بودند فعالیت داشته باشند.
این تراشه ها که به آن ها «ارگان-تراشه» می گویند از کانال های شفاف پر از هزاران سلول زنده تشکیل شده اند که مواد غذایی یا خون به صورت مایع به درون این کانال ها پمپاژ می شود و درست مانند بدن انسان فعالیت کرده و با هم در تعامل هستند. جرالدین اَی همیلتون، رییس گروه تحقیقاتی توسعه دهنده ارگان- تراشه می گوید: این تراشه ” یک خانه دور از خانه است، پنجره ای به زیست شناسی بدن انسان”. این تراشه ها برای تست کردن داروها و دیدن تاثیر آن ها بر روی اندام بدن و همچنین شبیه سازی بیماری هایی مانند آسم مورد استفاده قرار گرفته اند.
در آینده ای نزدیک تراشه هایی ساخته خواهد شد که فعالیت های بدنی کامل انسان را شبیه سازی خواهند کرد و به عبارتی دیگر می توان بیولوژی انسانی را در داخل یک تراشه قرار داد.