آمار و ارقامی که تأییدکننده احتمال تبدیل چین به یک ابرقدرت علمی واقعی است!
آمار و ارقامی که تأییدکننده احتمال تبدیل چین به یک ابرقدرت علمی واقعی است! به تازگی هیئت ملی دانش و بنیاد ملی علوم آمریکا، اعداد و ارقام جالبی منتشر کرده که اشارهای به شرایط چین در میان این آمار میتواند جالب باشد: -چین حالا دومین کشور دنیا از نظر میزان هزینه برای تحقیق و توسعه […]
آمار و ارقامی که تأییدکننده احتمال تبدیل چین به یک ابرقدرت علمی واقعی است!
به تازگی هیئت ملی دانش و بنیاد ملی علوم آمریکا، اعداد و ارقام جالبی منتشر کرده که اشارهای به شرایط چین در میان این آمار میتواند جالب باشد:
-چین حالا دومین کشور دنیا از نظر میزان هزینه برای تحقیق و توسعه است! در واقع ۲۱ درصد از کل هزینه ۲ تریلیون دلاری که در سال ۲۰۱۵ صرف تحقیق و توسعه شد را چین هزینه کرده بود! آمریکا در مقابل، ۲۶ درصد کل هزینه تحقیق و توسعه دنیا را دارد.
شتاب تخصیص بودجه در این بخش در چین واقعا مبهوت کننده است. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵، بودجه چین در این بخش سالانه ۱۸ درصد بیشتر شده است که ۴ برابر شتاب آمریکا است.
-مطلب جالب توجه دیگر انبوه مقالههای علمی ارائه شده توسط تیمهای پژوهشی چین به خصوص در بخشهای مهندسی است. البته توجه داشته باشید که هنوز مقالههای آمریکایی بنیادیتر هستند و تعداد ارجاعات بسیار بیشتر به مقالات امریکا، مؤید این مطلب است.
-نکته جالب بعدی تعداد فارغالتحصیلهای فنی چین است. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ تعداد فارغالتحصیلها در چین از ۳۵۹ هزار نفر به ۱٫۶۵ میلیون نفر رسیده است. در صورتی که در آمریکا تعداد این عده، از ۴۸۳ هزار نفر به ۷۴۲ هزار نفر رسیده است.
همه اینها میتوانند پیشبینیکننده شروع مسیر تبدیل چین به ابرقدرت علمی باشند. الان البته هنوز چین فاصله زیادی برای رسیدن به این مرحله دارد. تعداد پتنتهای بسیار کمتر ثبتشده توسط چینیها و اینکه چینیها هنوز در دامنههای قلههای مایه فخر آمریکا مثل صنایع روباتیک؛ زیستفناوری و رایانش هستند؛ نشاندهنده این مطلب است.
آمریکا هنوز میتواند با تمرکز روی صنایع بنیادی و فناوریهای سطح بالا این فاصله را حفظ کند. اما تلاش چینیها هم بسیار قابل توجه است. ضمن اینکه چینیها با پیشرفت در صنایع مربوط به ماهواره؛ موشک و حتی جنگهای سایبری و هوش مصنوعی؛ زنگ خطر تغییر در موازنه راهبردی و حتی تهدید یک جنگ محتمال را به صدا درآوردهاند.